Unde te duce energia sexuala

Mai intii de toate, ar trebui sa stii ca in conceptia traditionala chineza exista foarte clar definita notiunea de energie vitala = energia care intretine viata, numita - inca de acum 6000-7000 ani - qi (pronuntat: ci, cu intelesul initial de suflu sau respiratie). Corpul material al omului este sustinut in viata de curgerea permanenta a qi-ului prin sistemul de meridiane energetice care il strabat pe toata lungimea sa.

Qi-ul este condus in toate organele si tesuturile organismului, pana la ultima celula. La transportul acestei energii hranitoare pana la fiecare celula contribuie si sangele. Dupa ce s-a asigurat hranirea tuturor celulelor qi-ul "uzat" este preluat si eliminat pe aceleasi cai pe care a venit, el fiind considerat drept qi tulbure. O data patruns in sistemul energetic al corpului uman, qi-ul se divide in forme specializate. Distingem aici opt forme de manifestare ale sale: energia prenatala - mostenita de la parinti, energia respiratorie, energia din hrana, energia de pe meridiane, energia pulsului, energia sexuala, energia spirituala si Wu Qi - vidul originar, din care izvorasc toate formele de energie din Univers. Dintre cele opt enumerate, trei energii alcatuiesc cele "Trei Comori": Wu Qi, Jing (energia sexuala' sau esenta vietii) si Shien (energia spirituala).

Ei bine, mai sunt inca multe lucruri pe care nu le cunosti despre tine si potentialul tau sexual. Intelegand, inca de acum mai bine de 5000 ani, faptul ca fiecare om dispune de o rezerva uriasa de energie - energia sexuala - chinezii antici (ca si indienii, de altfel) au studiat cu multa atentie felul in care aceasta energie poate fi controlata. Fiind vorba despre cel mai firesc proces din existenta speciei umane: perenitatea, ei au acordat mult timp si mult respect tuturor elementelor legate de aparatul de reproducere.

Spre deosebire de europeni, care au indus prin percepte religioase ideea ca actul sexual si discutiile deschise despre sex ar fi un pacat, inteleptii Orientului au adus aceste cunostinte la valoare de arta si chiar cult. Ei au descoperit marile secrete ale energiei care guverneaza atat continuitatea vietii, cat si bucuria vietii intre femeie si barbat, dar si arta de a o folosi ca medicament pentru tratarea multor boli. Omul care stie sa-si conduca propria energie sexuala - nelasandu-se sa devina sclavul ei - devine detinatorul Marelui Secret al Longevitatii.

Europenii au cautat intotdeauna secretul "tineretii fara batranete si al vietii fara de moarte" inventand tot felul de elixiruri miraculoase. Nici unul nu si-a dovedit puterea de a prelungi - macar - viata. Chiar si acum mai cautam asemenea solutii in jocurile ingineriei genetice, punandu-ne de fapt in pericole si mai mari. Paradoxal, am neglijat tocmai resursele noastre interne, inimaginabil de mari. Tocmai acestea sunt marile secrete: cele ale energiei sexuale.

Daca qi-ul care circula in mod firesc prin corp avand drept caraus sangele este suficient pentru a ne intretine viata, shien - energia existenta in zona glandelor sexuale - are o concentratie de qi de zece ori mai mare! De aceea, marii maestri chinezi au numit-o "untul sangelui". Din nefericire, cei mai multi oameni nu stiu acest lucru si nici ca ar putea sa puna in circulatie aceasta uriasa resursa pentru a creste substantial potentialul uman. Nu numai ca se poate imbunatati rezistenta la imbolnaviri, dar exista si sansa cresterii capacitatii de efort fizic si chiar a capacitatilor intelectuale (memorie, creativitate).

Mai intai, ar trebui sa stii ca valorile vietii tale sexuale pot atinge cote inimaginabile daca inveti sa-ti cultivi cu maiestrie cele "Trei Comori". Aici, intervin cunostintele de Qigong pe care ar fi bine sa ti le insusesti in forma minimala. Folosindu-te de puterea gandului tau, poti sa controlezi un proces de punere in circulatie a energiei sexuale pe un traseu alcatuit din doua meridiane ce se inlantuie ca doi indragostiti. Ele parcurg un traseu de-a lungul axei de simetrie a corpului prin spate si apoi prin fata: traseul Micului Circuit Ceresc. Pe acest traseu se situeaza cele mai importante "ferestre" de comunicare energetica a sistemului tau de meridiane cu exteriorul. Chiar daca nu cunosti inca localizarea exacta a acestor puncte, este suficient sa inchizi ochii, sa-ti imaginezi acest traseu parcurs de o micuta bila de foc - nu mai mare decat o minge de ping-pong. Plimband cu rabdare bila de foc pe drumul imaginat prin interiorul corpului, poti ajunge repede sa simti o linie fierbinte de-a lungul axei mediane a corpului tau. Acesta va fi primul semn ca ai reusit sa maresti considerabil cantitatea de qi care te strabate.

Al doilea pas
Acum este momentul sa treci la lucruri mai complexe. Asaza-te in liniste, calm si cu mintea limpezita de orice alt gand, cu fata la o gradina frumoasa, sau macar la niste plante de casa pe care le indragesti. Inchide ochii si concentreza-ti atentia asupra ovarelor tale. Gandeste-te ca acolo se afla o imensa sursa de energie latenta, pe care orice act sexual ti-o incita, dar nu ai obtinut inca valorile ei supreme. Inchipuie-ti aceasta energie ca pe doua globulete luminoase, vii. Uneste-le si coboara sfera de lumina undeva intre vagin si anus. Apoi, porneste cu ea in sus, de-a lungul sirei spinarii. Simte lumina si caldura ei infiorindu-ti spinarea.

Al treilea pas
Condu-o mai sus, spre crestet. Aici vei zabovi o vreme, facand micuta sfera de lumina sa se invarti in creier in sens orar de 36 ori; apoi inversezi sensul de rotatie si repeti de inca 36 ori. Vei ajunge sa simti cum ti se umple tot capul cu o lumina vie, blanda, care iti limpezeste mintea si iti ordoneaza gindurile. Memoria ta este mai buna, iar viteza de decizie mult sporita. Repetand cu perseverenta aceasta parte a exercitiului tau, vei constata ca performantele tale intelectuale si rezistenta ta la efort intelectual vor creste la cote nesperate.

Si, inca un pas
Dupa ce ai terminat "plimbarea" prin creier, coboara sfera de lumina prin fata, printre sani, in jos spre ombilic si inapoi spre ovare. Acum, energia pe care ai pus-o in circulatie este mult imbogatita cu qi proaspat, mai condensat decat inainte. In acest timp, tot corpul tau a fost hranit cu o mare cantitate de qi benefic. Repetarea circuitului iti va aduce chiar si o "portie" mare de sanatate. Acolo unde trupul tau are suferinte, el va fi alimentat cu necesarul de energie care sa repuna in functiune mecanismele de autoreglare, adica: autovindecare.

Dar, ai acum posibilitatea de a interveni direct in zonele corpului tau aflate in suferinta. Sa nu uiti ca rolul principal in procesele de reglare si autoreglare il joaca sistemul endocrin. Iar, in acest complex mecanism, glandele sexuale au rolul de sursa de energie regeneratoare - in mod deosebit, prin intermediul hormonilor sexuali. De aceea este atat de util sa faci exercitiul de mai sus. Caci, dupa aceea vei putea sa preiei din nou energia de lumina pentru a o conduce exact acolo unde ai nevoie sa te tratezi.

Si daca nu mai am ovare?
Iata inca un aspect interesant - dar si ciudat - al constitutiei corpului viu! Stiinta moderna accepta din ce in ce mai mult stravechea conceptie orientala conform careia structura materiala (palpabila) a corpului viu este sustinuta de un camp energetic invizibil, alcatuit din suma de informatii care dicteaza toate proprietatile specifice fiecarui corp. Acest "schelet" enrgetic nu poate fi amputat cu bisturiul. Chiar atunci cand componenta materiala este indepartata chirurgical, structura energetica ramane.

Astfel, dupa o interventie de ovarectomie (extirparea ovarelor), acestea exista inca, in starea lor energetica. Va fi nevoie doar de o restabilire a campului energetic la valorile sale normale. Dupa aceea, vei putea sa-ti faci linstita exercitiile. Ar fi calea cea mai simpla si mai nimerita de a evita consecintele uzuale ale unei astfel de operatii. Se stie ca - mai devreme sau mai tarziu - complicatiile la sani, sau la celelalte glande endocrine sunt aproape inevitabile. Tocmai din acest motiv, exercitiile tale de punere in circulatie a energiei sexuale vor fi mai mult decat binevenite. Din locul in care au existat ovarele tale, vei putea extrage rezerva de energie pentru a o putea folosi in scopuri benefice tie.

Toata lumea vorbeste despre puternicele dezechilibre pe care le provoaca abstinenta sexuala. Ele pot determina chiar scurtarea vietii celor care nu-si gasesc nici o compensatie pentru viata sexuala normala. Si totusi, ce fac oamenii dedicati vietii monahale, exclusi definitiv de la orice fel de activitati sexuale? Constatam ca multi dintre acestia traiesc chiar foarte mult. Raspunsul la intrebare il gasim in practicile sihaste, in care anumite rugaciuni sunt astfel concepute incat activeaza in ordinea cuvenita plexurile energetice. Se parcurge in acest mod Micul Circuit Ceresc, se ridica energia sexuala si se produce o perfecta echilibrare pe plan endocrin, intarind-se totodata si starea de sanatate.

Nu mai sta pe ganduri! Ai multe de invatat si timpul este impotriva celor care nu stiu sa-l foloseasca eficient. Poti deveni o femeie cu o sanatate de fier, cu o minte agera si capabila sa decida singura pentru sine. Poti deveni si o partenera cu virtuti deosebite pentru iubitul sau sotul tau. Exersand impreuna cu el, veti alcatui un cuplu in perfecta armonie spirituala si sexuala. Va va fi greu sa va mai despartiti. Nu trebuie decat sa inveti.

0 comments:

Post a Comment