Cum stii ca el este alesul?

Astazi, de Ziua Indragostitilor, suntem mai mult ca oricand indemnate sa ne sarbatorim dragostea. In timp ce incerci sa compui cateva randuri pe o felicitare, prin care sa-i declari iubire vesnica, iti trece prin minte ideea ca este posibil ca el sa nu fie persoana langa care sa imbatranesti. Si pana la urma, este adevarata povestea cu sufletele pereche?!

Mitul celor doua jumatati care se regasesc este adevarat numai daca tu vrei sa crezi in el. Daca te simti implinita langa iubitul tau si va completati reciproc, nu vad de ce nu l-ai numi jumatatea ta si nu ai crede ca destinul v-a adus impreuna. Dar oricat de favorabil v-a fost destinul, depinde numai de voi sa construiti si sa pastrati relatia.

Nu toate persoanele pot fi insa asa de sigure de viitorul relatiei lor. De multe ori am auzit prietene intrebandu-se in legatura cu partenerii lor: "dar oare el este persoana alaturi de care imi voi petrece viata?", "el este cel ales?". Acestea sunt intrebari care marcheaza trecerea de la a fi indragostit la a iubi. Nu degeaba se spune ca iti trebuie mult timp pana sa afirmi ca iubesti. Dar oricat de mult am iubi un barbat si oricat de serioasa ar fi relatia, nu putem sa nu ne intrebam daca el este jumatatea noastra. Chiar si dupa casatorie, femeile inca se intreaba daca au facut alegerea cea mai buna.

Din pacate nu exista retete care sa prescrie moduri de a afla acest lucru. Iata insa cateva indicii care sa-ti arate daca esti sau nu pe calea cea buna:
- Iubesti cu adevarat pe cineva in primul rand atunci cand incepi sa-i vezi defectele. In momentul in care intri intr-o relatie, esti foarte atras de persoana respectiva, iar de atras este clar ca nu o fac defectele, ci calitatile pe care le consideri pozitive. La inceput, esti de-a dreptul orbita de dragoste si vezi in el pe "Domnul Perfectiune". Dupa ce entuziasmul se mai domoleste, descoperi ca ai in fata ta un om obisnuit si ca din pacate nimeni nu e perfect. Aceasta atitudine este realista si mult mai sanatoasa.
- In al doilea rand este deosebit de important sa-i accepti defectele. Multe femei se vor implica intr-o campanie de eliminare a acelor mici imperfectiuni ale partenerilor. Insa acceptarea neconditionata este un indiciu ca relatia are sanse de reusita. Atunci cand ti se va parea dragut ca sforaie, vei mai adauga o caramida importanta la temelia relatiei tale.
- Daca vei reusi sa treci peste obiectiile familiei si prietenilor, proba timpului ti se va parea o nimica toata! Cunosti, cu siguranta, cazul unui cuplu caruia nimeni nu ii dadea sanse de supravietuire, care s-a dezvoltat armonios, iar partenerii au trait fericiti pana la adanci batranete.
- Daca te grabesti spre casa cand stii ca a ajuns inaintea ta, daca numeri orele pana va intalniti, daca inca iti place sa-l saruti si te infiori la atingerea lui, este evident ca nu iti vei petrece viata singura!
- Proverbul "prietenul la nevoie se cunoaste" este valabil si in dragoste. Cu cat veti imparti mai multe bucurii si necazuri, cu atat vor fi mai multe lucruri care sa va lege. Daca l-ai vazut in toate ipostazele, cu momentele lui de slabiciune si vulnerabilitate vei sti cum sa-l ajuti in viitor si cum sa treceti peste eventuale probleme.

Sfatul meu este sa traiti din plin fiecare moment al relatiei, pentru ca timpul va raspunde la toate intrebarile voastre.

0 comments:

Post a Comment