Sincronizati-va la pat!

Una dintre cel mai mari intrebari pe care ne-o punem este "Cum ne sincronizam cu partenerul atunci cand vine vorba de sex?" La inceputul relatiei, raspunsul este oricand si oriunde. Dar dupa cateva luni pasiunea incepe deja sa dispara.

El vrea sa faca dragoste noaptea; ea are chef numai dimineata. De cele mai multe ori atunci cand unul are dispozitia necesara, celalalt refuza. Orice relatie care continua foarte mult fara sex poate avea probleme serioase. Necazul apare atunci cand ambii parteneri vor sa faca dragoste, dar in momente diferite - atunci trebuie sa gaseasca o solutie, sa-si sincronizeze "ceasurile sexuale".

Ciocarlie sau bufnita?
Multi tind sa se caracterizeze atunci cand vine vorba de sex in "ciocarlii" si "bufnite" - mai exact unii prefera dimineta, altii seara pentru a face dragoste.

Momente precum schimbarea locului de munca, alte angajamente sau venirea pe lume a unui copil pot face ca "dorinta" sa cam lipseasca in cuplu. Daca nu te-ai odihnit toata noaptea pentru ca micutul tau a plans, dar iubitul tau a avut parte de opt ore de somn, atunci nu ar trebui sa fie o surpriza pentru el ca tu vrei sa mergi devreme in pat... doar pentru a dormi.

Dar de ce, daca fiecare dintre noi are propriul tipar atunci cand vine vorba de ritmul vietii sexuale, nu apar astfel de probleme si la inceputul relatiei? Raspunsul este simplu: suntem sclavii hormonilor in acele zile de inceput si suntem incapabili sa observam altceva.

Cine e de vina
"Ceasuri sexuale" diferite pot cauza mari probleme intr-un cuplu. Dezastrul se intampla atunci cand partenerii lasa lucrurile asa, sperand ca o sa se rezolve de la sine: poate nu va fi asa. Si daca se vor invinovati reciproc, atunci situatia nu va fi deloc mai buna.

Fiecare partener asteapta ca celalalt sa se acomodeze cu dorintele sale - ceea ce trebuie sa recunoastem ca nu este drept deloc.

De multe ori o schimbare de decor, departe de viata de zi cu zi, este ceea ce le trebuie. Insa nu este tocmai la mana oricui sa plece intr-o vacanta de fiecare data cand vrea sa-si imbunatateasca viata sexuala.

Ce altceva mai poate fi facut?
Alegeti un timp "neutru" pentru sex - asta insemna momentul nu este nici cel favorit lui, dar nici cel mai prost pentru tine.

Scrie-ti in jurnal sau noteaza-ti in calendar si trateaz-o ca pe orice alta intalnire importanata. Multi nu sunt de acord cu asa ceva, spunand ca nu este spontan. Dar sa te lasi pe baza spontaneitatii pentru a face sex insemna de cele mai multe ori sa ai cam mult de asteptat.

Fa-ti acest program timp de 4, 6 saptamani. Dupa acest timp vei observa schimbarile din viata ta sexuala si in acelasi timp va va incuraja pe amandoi sa vorbiti mai mult despre ce va place (sau nu) si cum sa va imbunatatiti viata sexuala. Asta merge numai daca sunteti amandoi de acord.

Dupa aceasta perioada ar trebui sa fiti amandoi multumiti si veti ajunge deja la o solutie in legatura cu ceasurile despre care vorbeam mai sus. Trebuie evitata situatia in care se tine cont doar de dorintele unuia dintre parteneri.

In unele relatii unul dintre parteneri simte nevoia sa-l controleze pe celalalt dintr-un anume motiv - care poate avea sau nu legatura cu viata sexuala. Daca simti ca tu sau partenerul tau folositi viata sexuala pentru a va masca alte probleme, atunci ar fi bine sa apelati la ajutorul unui consilier care se ocupa cu astfel de probleme.

0 comments:

Post a Comment