Cand iubitul iti spune "Te iubesc"

Probabil ai auzit prin cercul tau de prieteni o discutie de genul "nu pot dormi in fiecare noapte cu ea, nu ma pot insura cu ea, nu pot sa am grija de ea, dar dragostea - asta este altceva". Barbatilor nu le place sa vorbeasca despre iubire. Si asta pentru ca nu stiu ce sa spuna. Bineinteles ca o simt acolo in sufletul lor. Dar sa nu te mire daca nu-si vor exprima sentimentele la fel ca femeile.

De ce nu ni se intampla ca majoritatea barbatilor care ne fac curte sa vina si sa ne spuna ceea ce simt? Stim ca dragostea ne poate face sa parem vulnerabili, uneori sa ne comportam copilareste. Bineinteles ca si barbatii iubesc si fiecare isi exprima sentimentele in felul lui. De fapt dragostea inseamna mereu altceva pentru ei. Ceea ce presupune ca femeia trebuie sa stie cu ce gen de partener iese si ce inseamna dragostea pentru el. Daca esti cam suparata ca nu-ti mai spune odata cele doua cuvinte magice, vezi daca nu cumva ti le-a spus, dar tu nu le-ai inteles:

1. Sa-ti spuna simplu "Te iubesc"
De fapt aceste doua cuvinte reprezinta un pas important pentru unii barbati. Si asta pentru ca este mult mai mult decat simpla exprimare a sentimentelor. Pentru unii este un legamant pe viata, iar pentru altii a lupta cu pericolul.
Cand spun "te iubesc" simt ca si cum isi iau viata in maini si o ofera iubitei. Poate de aceea li se pare atat de infricosator. De obicei pentru a face acest pas trebuie sa aiba incredere deplina in iubita, sa fie sigur ca ea ii va pretui iubirea. De aici si frica respingerii, lucru destul de dureros pentru un barbat - si se pare ca "te iubesc" poate fi invitatia la suferinta.
Pentru altii "te iubesc" reprezinta un legamant, o promisiune a ceea ce va urma. Pur si simplu vor sa spuna ca vor sa fie acolo, sa se daruiasca si sa o sprijine. Altii spun cele doua cuvinte magice ca si cum ar vrea sa spuna "nu am sa plec" sau "iti voi fi credincios tot timpul". Lucruri inspaimantatoare pentru unii barbati. Simt ca fac o promisiune spunand aceste cuvinte, o promisiune care daca va fi incalcata va provoca suferinta si in viata lor. Si ei nu vor sa-si incalce promisiunile fata de femei. Multi spera sa fie in stare sa ramana langa persoana iubita si sa-i ofere tot ceea ce-si doreste. In concluzie, vor sa fii multumita cu ei si de ei, si bineinteles ca ei sa simta acelasi lucru.

2. Sa fie tot timpul alaturi de tine
Sunt multe feluri de cadouri pe care un barbat ti le poate face. Cele mai obisnuite sunt cutiile cu bomboane, florile si felicitarile. Dar sunt unele pe care o femeie poate nici nu le banuieste. Spre exemplu, unii barbati considera timpul liber petrecut cu tine un dar. Cand isi petrec mai mult timp cu tine decat cu familia sau cu prietenii inseamna ca te iubeste. Au ales sa fie cu tine.
Unii aleg alte cadouri. Indiferent ca sta cu tine atunci cand nu te simti bine, merge cu tine in vizita la familia ta, face diferite lucruri pentru tine, te pune pe primul plan mereu, mesajul este acelasi. Te iubeste. Daca asa se comporta si iubitul tau atunci inseamna ca face parte din categoria celor care isi exprima greu sentimentele cu ajutorul cuvintelor. Pentru a intelege un tip ca acesta trebuie sa stii doua lucruri: ceea ce face pentru tine este din dragoste si se asteapta ca tu sa stii asta.

3. Sa-ti arate afectiune mereu
Afectiune poate insemna orice gest, de la o simpla strangere de mana pana la a face dragoste. De fapt, multi sunt cei care isi arata adevaratele sentimente in timp ce fac dragoste cu persoana iubita. Si asta pentru ca in intimitate simt mai usor ca te iubesc sau ca tu ii iubesti. Contactul fizic darama multe bariere si da nastere unui sentiment de apropiere care nu poate fi obtinut usor in alta maniera.
Sentimentele pot fi complexe, pentru ca sexul inseamna cate ceva pentru fiecare barbat in parte. Unele femei cer chiar sa auda cuvinte de dragoste in timp ce fac dragoste. Asa pentru ca atunci cand un barbat este deschis si afectuos cu o femeie inseamna ca vrea sa ii comunice sentimentele pe care le are fata de ea. Pentru el dragostea inseamna sa-si multumeasca iubita si sa se simta si el multumit.
Altii se folosesc de intimitate pentru a evita sau a umple unele perioade dificile ale relatiei. Cred ca daca viata sexuala este implinita, atunci rezolvarea problemelor vine de la sine. De obicei, daca sexul este rar sau lipseste cu desavarsire, poate fi vorba de o lipsa de sentimete sau de un conflict existent in relatie. Relatiile sexuale reprezinta barometrul care arata ce merge si ce nu.

4. Sa te prezinte familiei lui
Alt mod prin care iti spune "te iubesc" este sa te prezinte familiei lui si prietenilor apropiati. De obicei acest lucru indica sentimetele puternice de iubire pe care barbatul respectiv ti le poarta. Nu numai ca se mandreste cu tine, dar vrea sa te apropie si de cei care inseamna foarte mult pentru el. Vrea sa iti pese de ei, dar si lor de tine. Este un semn sigur ca ai devenit o persoana importanta in viata lui. Unele femei se plang ca iubitul nu le prezinta familiei. Atunci cand intr-o relatie de durata persista aceasta problema, inseamna ca partenerul nu nutreste sentimente profunde pentru tine.
Unii barbati vad intr-un mod relatii complex relatiile. Cu o femeie se intalnesc, cu una fac sex iar cu alta au acel gen de relatie care duce la casatorie. Prin faptul ca iti face sau nu cunostinta cu familia si prietenii iti poti da seama ce fel de partener este. Te vrea cu totul in viata lui, sau doar o parte din tine? Dragostea, cele mai profunde sentimete presupun sa impartim totul cu persoana iubita.
Un mic jurnal in care sa scrii despre relatia ta te poate ajuta. Multe acte si dovezi de iubire trec neobservate pentru ca ne obisnuim cu ele sau suntem prea ocupati sa ne oprim si sa observam - sau sa ne oprim si sa spunem "multumesc".
Lasa-ti cateva minute in fiecare seara pentru a-ti aduce aminte ce ai primit in ziua respectiva, dar si ce ai oferit. Scrie-le. Fii clara. Nu uita de nimic: telefoanele, cuvintele dragute, o vizita surpriza, etc. Vei fi uimita de cat de multe dovezi de dragoste ti-a oferit partenerul. Si mai mult, vei afla noi metode prin care sa-i arati si tu ca il iubesti.

0 comments:

Post a Comment