Planuri de vacanta diferite?

Fiecare cuplu se confrunta din cand in cand cu probleme, fie ele mai mici sau mai mari. Pe timpul verii insa parca acestea sunt mai multe si mai variate. Un subiect frecvent intalnit in aceasta perioada care poate da nastere la conflicte sunt planurile de vacanta diferite. Am discutat despre acest subiect cu reflexonutritionistul Angel Popescu-Frumusani. Iata sfatul sau:

Cuplul trebuie sa fie interesat de castigarea sanatatii si de fortificarea organismului pentru ca relatia lor psiho-fizica sa nu degenereze in timp. De aceea este bine ca:

1. Sa se faca o cura de cel putin cateva zile la mare (plaje intre orele 8-11 de dimineata si 14-18 de dupa-amiaza). Se recomanda sa se stea la soare cate 5-10 minute pe fiecare parte. De asemeanea, trebuie sa se consume o cantitate mare de lichide si surse de minerale si vitamine (cel putin 1,5-2l/zi, fructe, legume proaspete). Este bine sa se practice inotul cat mai des, ca mijloc de racire si fortificare. Ar trebui ca cei doi sa-si faca reciproc masaj cu apa de mare pentru a-si oxigena pielea. Astfel la fiecare 40 de minute de plaja, trebuie sa se inoate sau sa se stea in apa cel putin 20-30 minute;

2. Vacanta la mare trebuie urmata de o vacanta de macar 14 zile la munte. Cura la mare oboseste foarte tare organismul desi are un rol pozitiv si activ (dezintoxicarea tesuturilor si organelor interne, relaxare si fortificare!).

Vacanta la munte este bine sa imbine mersul pe jos, plaja si daca este posibil puteti pune la incalzit, la soare, apa, daca nu sunteti suficient de fortificati sa o turnati pe voi in forta, rece fiind, dupa o plaja de cel putin 3o de minute. Un cuplu inteligent trebuie sa fie interesat de trei factori majori: odihna suficienta, alimentatie cat mai proaspata si un contact cat mai des si lung cu mediul natural.

0 comments:

Post a Comment