Tao si arta de a iubi

De mii de ani taoistii scriu carti sincere si explicite despre dragoste si sexualitate si asta pentru ca ei considera raporturile sexuale necesare pentru sanatatea fizica si mentala a barbatului si femeii.

M-am decis sa scriu aceasta serie de articole la sugestia cuiva care mi-a spus ca multi oameni vor sa iubeasca si sa fie iubiti, dar nu stiu cum sa faca acest lucru. Am mai atins acest subiect atunci cand am scris despre energia sexuala sau relatia de cuplu.

La fel ca in toate aspectele vietii si in arta de a iubi ne intalnim cu principiul Yin-Yang si principiul celor 5 elemente. In intelepciunea lor, taoistii antici explicau diferentele de gandire de comportament si de temperament ale barbatului si ale femeii folosind principiul Yin -Yang.

Astazi psihologi si sexologi vestiti explica diferenta dintre gandirea feminina si cea masculina, bazandu-se pe descoperirile recente din domeniul studierii functionarii creierului uman si nu numai. O multime de lucrari stiintifice vin sa confirme ceea ce taoistii au explicat inca de mii de ani intr-un limbaj simplu, concis: barbatul si femeia sunt diferiti din punct de vedere psihologic dar ei sunt complementari, adica se pot completa si sustine reciproc.

Contrar asteptarilor, taoistii arata intr-un mod foarte clar ca in arta iubirii barbatul este cel slab si nu femeia. De aceea primul pas in arta iubirii il constituie pregatirea si initierea barbatului. Folosindu-se de metafore simple, comparand barbatul cu focul si femeia cu apa, taoistii au explicat clar caracteristicile masculine si cele feminine. Focul, barbatul, yang-ul are proprietatea de a se excita usor, dar tot atat de usor bate in retragere. Apa, femeia, yin-ul are particularitatea de a se excita greu, dar tot atat de greu poate fi potolit(a).

Datorita particularitatilor sale, barbatul are tendinta de a se exterioriza, iar punctul lui slab este sexualitatea. In momentul in care invata sa-si stapaneasca puterea sexuala, el isi va intelege mai bine partenera. Pentru aceasta, el trebuie sa munceasca mult cu propria persoana, va trebui sa-si cunoasca mai intai corpul, apoi sa-l intareasca folosind diferite tehnici, sa-si imbunatateasca respiratia, sa-si ascuta simturile.

Unul din filmele care a surprins foarte bine aceasta munca a barbatului este "Bliss", tradus in romana ca "Armonie sexuala". In acest film tanarul barbat, din dragoste pentru sotia sa, incepe sa lucreze cu un sexolog ce studiase arta iubirii in taoism. El ajunge astfel sa o cunoasca mai bine pe sotia sa si sa o ajute sa treaca peste un moment greu din viata ei.

Barbatii care se initiaza in arta iubirii isi sporesc farmecul, devin mai puternici si mai longevivi, mai buni si mai intelepti. Acest lucru se intampla insa numai cand odata cu aceste practici sunt cultivate si virtutile (bunatatea, iubirea, blandetea, curajul etc). Energia sexuala amplifica emotiile si virtutile barbatului. Daca barbatul nu a lucrat mai intai pentru echilibrarea emotionala, el poate amplifica emotiile negative si viciile sale, putand devenii crud, nemilos, violent etc.

Din pacate, am vazut multi barbati (de diferite varste) care privesc relatia dintre un barbat si o femeie intr-un mod simplist si vulgar. In spatele cuvintelor obscene si al arogantei masculine ei isi ascund de fapt ignoranta si frica. Stiu acest lucru pentru ca si eu am trecut prin aceasta faza si fara sprijinul prietenei mele si fara practica taoista cred ca as fi ramas la fel. De aceea cred ca daca eu am reusit, vor reusi si altii, numai sa vrea.

Pentru femeie, arta de a iubi incepe cu echilibrarea emotionala. Punctul slab al femeilor il constituie emotivitatea. Stapanirea emotiilor este pentru femei ceea ce este pentru barbat stapanirea sexualitatii. Foarte greu gasesti o femeie echilibrata emotional. Fluctuatia emotionala ii innebuneste pe barbati care nu pot intelege de ce femeile sufera atat. Pentru femei este bine sa aiba un partener mai experimentat care sa le ajute sa se echilibreze emotional, care sa aibe rabdare sa le asculte si incet, incet, sa le ajute sa se centreze, pentru a nu mai fi influentate de emotii.

Practicile taoiste "Surasul interior" si "Sunetele vindecatoare" le ajuta pe femei sa se echilibreze emotional, pentru a nu amplifica emotiile negative in timpul actului sexual. Daca o femeie nu este echilibrata emotional in timpul acestuia, ea va amplifica acest haos emotional. La fel si barbatul, daca nu este echilibrat emotional, el va amplifica toate viciile si emotiile negative pe care le are in acel moment. Practica dinaintea actului sexual are rolul de a purifica si curata barbatul si femeia de emotii negative si de a amplifica emotiile pozitive.

Am primit destule e-mail-uri in care mi se cerea sa transform aceste articole intr-un soi de ghid practic de alchimie taoista. Repet, intentia mea nu este de a face un curs la distanta prin internet. Intentia mea este de a arata oamenilor ca exista astfel de practici, ei insa trebuie sa caute singuri care practica le este mai potrivita, dupa care sa-si aleaga profesorul si sa inceapa practica. Tehnicile si practicile respective se predau la cursuri tocmai pentru a facilita transmiterea invataturii de la om la om. Cartile sau celelalte materiale au anumite chei care sunt date tot la cursuri. Retineti ca, fara a participa la cursuri, timpul necesar invatarii acestor practici este mult mai mare.

0 comments:

Post a Comment