Cat de mult conteaza marimea?

Ce crede, cu adevarat, partenerul tau, in pat? Exista sanse ca el sa isi faca griji cu privire la performantele sale, mai mult decat lasa sa se vada. Pentru barbatul obisnuit, la nivel constient si subconstient, organele sale genitale sunt cel mai important bun pe care il poseda, ceea ce inseamna ca daca acestea nu au marimea pe care el o considera "ideala", poate sa devina pentru el o obsesie care sa-l macine mai mult decat riscurile unei bombe nucleare sau perspectiva somajului.

Iar "problema" lui nu e ajutata deloc de faptul ca traim intr-o lume in care se cuantifica totul, de la salariul pe care il primim, la valoarea casei in care locuim. Ca sa nu mai vorbim despre calcularea numarului de calorii pe care le consumam si despre monitorizarea kilogramelor pe care le depunem! Totul se reduce la masuri. Si, din pacate, acest mod de a gandi se aplica fara diferente de sex.

Dr. Evelyn Batca, specialist in planificare familiala la Fundatia Marie Stopes considera ca marimea organelor genitale nu conteaza. "Este doar un mit care isi are originile in Grecia Antica, unde se considera ca fiind foarte important sa ai un falus impresionant. Dar si vaginul are o capacitate de distensie limitata. Barbatii sunt nemultumiti de dimensiunea lor din cauza concursurilor care se fac intre prieteni. Dar daca relatia cu partenera se bazeaza pe dragoste, afectiune si comunicare, ea va reusi sa ii sporeasca increderea in el si frustrarea lui va disparea."

Ce inseamna "normal"?
Marimea medie a unui penis in erectie este de aproximativ 15 cm, dar aceasta poate varia. Una dintre influente este originea etnica. S-au facut anumite cercetari pe acest subiect, iar in revista FHM s-au publicat urmatarele informatii despre dimensiunile celor mai de pret bunuri ale barbatilor:
Asiaticii: au, de obicei, un organ cu doi centimetri mai scurt decat semenii lor de rasa alba.
Africanii: dimpotriva, au un avantaj de aproximitiv trei centimetri asupra albilor.
Senegal: tara in care barbatii se bucura de cel mai impresionant organ. Danezii: cei mai... "lungi" barbati din Europa, dar ii ajung din urma cehii care sunt cei mai..."solizi" europeni.

Morala povestirii? Cand e vorba de marime, "normal" este un termen putin cam relativ.

Tehnica e mai importanta
Credinta larg impartasita ca virilitatea unui barbat si "eficienta" lui ca partener depind de marimea penisului sau este total eronata. Ce conteaza cu adevarat este arta sa de a face dragoste, consideratia si sentimentele pe care le are fata de partenera.

Aceasta afirmatie se bazeaza pe un simplu amanunt de natura fiziologica. Cea mai sensibila portiune din vaginul unei femei se afla chiar la baza acestuia. Din aceasta cauza, in incercarea de a oferi placere partenerei, grosimea este, de fapt, mai importanta decat lungimea.

Sporeste-i increderea in el
Grijile si stresul cu privire la capacitatile lor sexuale ii pot conduce pe barbati spre acel moment infricosator de care se fug mancand pamantul: impotenta. Ei se vaita (in gand) atat de des cu privire la performanta si "echipamentul" lor, incat risca sa isi piarda capacitatile erectile (temporar, cel putin).

Si daca exagereaza in temerile lor, s-ar putea sa intre si intr-o stare de neagra depresie. In acest caz, cel mai bine ar fi sa faceti o vizita de cuplu la un cabinet de planificare familiala.

Preludiul conteaza
Majoritatea femeilor gasesc placere si ating climaxul mai mult in timpul preludiului decat in actul sexual propriu-zis. Or, in aceasta imprejurare, marimea penisului este irelevanta.

Cand este vorba despre mentinerea si intensificarea vietii sexuale, cel mai important lucru este sa va comunicati nevoile si preferintele pentru obtinerea maximei placeri. Pentru o partida de sex "mareata" este la fel de important sa oferi si sa impartasesti placerea, ca si sa incerci sa o obtii, asa ca, in acest context, dimensiunea partenerul tau implica numai un mic fragment din intreaga poveste.

0 comments:

Post a Comment