De ce putina severitate este mereu sexy?

Te-ai intrebat vreodata de ce femei firave, care aparent urasc agresivitatea isi aleg deseori parteneri agresivi, duri si certati parca cu toare codurile de bune maniere?

Poate fi vorba de povestea din Frumoasa si Bestia? Poate la inceput, dar in majoritatea cazurilor el nu devine print la sfarsitul povestii... doar daca femeia de langa el stie cum sa-l transforme.

Pro si contra
De cele mai multe ori aceste cupluri ne aduc aminte de Frumoasa si Bestia. Dar in spatele relatiei sunt mult mai multe implicatii decat simpla atragere fizica. Deseori "baiatul rau" este vazut ca un simbol. Pe de o parte ne dorim sa-l vedem pedepsit pentru toate relele facute, pe de alta parte ne apare sexy, barbatul pregatit sa ofere pasiune.

Avantaj
Daca un barbat pare infricosator, dar nu si violent, femeile il vor privi ca pe partenerul perfect care le va proteja de orice.

Poate lovi alti barbati, dar nu va ridica nici macar un deget impotriva alesei sale. Femeile nu au decat cuvinte de lauda pentru astfel de barbati: "Este ca un motanel cand suntem doar noi doi". Cea care si-l alege ca partener stie ca il va putea modela, iar succesul lui se va reflcta oarecum si asupra ei. Poate va fi privilegiata in unele situatii datorita lui, ceea ce o va face sa se simta unica si pretioasa.

Dar de ce simt oare femeile nevoia acestei glorii? Este vorba de incredere. Daca ea a crescut protejata de tata sau fratii mai mari, simtindu-se ca o "mica printesa", atunci isi va dori aceasta protectie si la maturitate.

Razvratire
Pe de alta parte poate fi vorba de razvratire din partea celei care-si doreste un astfel de partener. De cand se stie a facut tot ceea ce trebuia facut si nu a iesit de pe drumul urmat de "fata buna". Acum este destul de mare sa poata lua singura decizii, iar barbatul ales este cel opus ei.

Si mai poate exista o explicatie. Femeia care isi alege un partener periculos, dur, este cea care iubeste riscul. S-au intalnit deseori cazuri in care femei respectabile si-au ales parteneri periculosi dupa ce au suferit un soc, de cele mai multe ori un divort.

Daca o femeie reusesete sa faca din barbatul aparent dur de langa ea un motan ce toarce linistit si-si spala cana de cafea in fiecare dimineata, atunci este cu adevarat norocoasa. De fapt nu asta ne dorim noi, femeile? Barbatul care ne poate apara de orice si in intimitate sa faca ceea ce ii cerem?

0 comments:

Post a Comment