Sexualitatea feminina

Psihismul femeii
Putini bãrbati se ostenesc cu adevãrat sã trezeascã toate simturile femeii si asta fãrã îndoialã pentru cã nu stiu cât de diferitã e sexualitatea unei femei de cea a bãrbatilor.

Într-adevãr, la bãrbat, dorinta este mai intempestivã; ea se impune întregii fiinte printr-o nevoie bruscã si evidentã . Din cauza pozitiei organelor si a legãturii între psihism si corp, este important sã ne dãm sama cã la bãrbat dorinta este mai exteriorizatà în raport cu propriul corp.
La femeie , dorinta se naste în general mai pe ocolite , nevoia fizicã este mai interiorizatã si mai difuzã , în sensul cã este mai putin directã si mai putin localizatã .
Este foarte important ca bãrbatul sã-si dea seama cã la femeie psihicul si fizicul sunt intim legate între ele, în asa mãsurã încât rar vom întâlni o femeie care sã se culce cu un bãrbat fãrã sã aibã pentru el nici un sentiment, lucru curent la bãrbati.

Psihismul femeii, starea sa de spirit, afectivitatea si dragostea sunt mai puternice decât senzatiile fizice ca atare. O femeie care n-are chef sã facã dragoste sau care e bruscatã nu va simti aproape nici o plãcere si actul sexula riscã sã agraveze foarte mult lucrurile.

Pentru a stârni dorinta, este extrem de important ca ambii parteneri sã-si aducã aminte de plãcerile împãrtãsite în comun; de aceea, e o gravã eroare sã fortezi o femeie sã facã dragoste atunci când nu are chef: acest lucru va face doar ca data viitoare sã-i vinã cheful mai greu.

Dacã un bãrbat nu are grijã sã trezeascã, prin mângâieri premergãtoare actului, simturile femeii, ceea ce face ca aceasta sã fie prea adesea frustratã de o mare parte din plãcere, este foarte cu putintã ca, în timp, femeia sã devinã frigidã din punct de vedere psihic, ceea ce înseamnã cã îi va fi teamã de un act sexual care o satisface atât de putin, si nu va simti nici o plãcere. Un blocaj psihic poate deci împiedica o femeie sã resimtã o plãcere fizicã, deci nici un organ n-a fost lezat, iar blocajul nu este de naturã nevroticã, fiind focalizat pe un anume partener. Dacã aceeasi femeie va face dragoste cu un alt bãrbat, mai atent si mai subtil, este sigur cã îsi va regãsi în mod instantaneu tot potentialul de senzualitate.

Deci efortu de a exercita progresiv femeia în toate zonele erogene ale corpului impune si o armonizare psihicã a celor doi parteneri.
Este rãgazul necesar pentru ca douã fiinte sã o rupã cu monotonia zilnicã pentru a-si întãri relatia afectivã.

Dacã, în momentul acela, femeia nu se aflã la nivelul ei maxim din punct de vedere senzual, aceasta nu înseamnã cã relatia amoroasã nu este destul de prezentã sau de bogatã. În acest caz, est preferabil, sã fie atrasã într-o discutie intimã, mângâiatã fãrã a i se cere ceva, cu scopul de a restabili armonia sentimentalã, asteptând momentul în care va f într-o dispozitie mai bunã. Toate acestea vor face ca cei doi sã se înteleagã si mai bine.

Mângâierile premergãtoare sunt deci o necesitate pentru majoritatea femeilor: nesocotirea acestui lucru va crea cusigurantã numeroase probleme în cadrul cuplului, atât pe plan sentimental, cât si pe plan sexual.

Desigur, aceste consideratii nu trebuie luate drept o regulã intangibilã: este mai degrabã un principiu de bazã care, în anumite momente privilegiate, trebuie încãlcat cu entuziasm.

Putem întâlni si excesul contrar, adicã bãrbatul care stârneste în mod aproape sistematic o femeie, cu o încetinealã calculatã, când de fapt pe partenerã o enerveazã prelungirea pereludiului si pofta îi scade în raport cu emotia dintâi.
Acest caz pune în evidentã mai multe erori:
1) Bãrbatul nu si-a dat seama cã femeia doreste mângâieri mai ferme.
2) Insistã pe o anumitã zonã a corpului sau pe un anumit gen de mângâiere fãrã sã-si dea seama cã partenera nu mai reactioneazã cum trebuie si cã deci trebuie sã schimbe tactica.
3) Se îndârjeste sã facã un anumit lucru, pe care l-a prevãzut si hotãrât el; în mod sistematic, adicã fãrã a se implica eel însusi cu adevãrat în ceea ce face, uitând cã e mai bine sã privilegieze spontaneitatea si dialogul între cele douã trupuri.
Din fericire, fiinta omeneascã este foarte complexã; o zi nu seamanã cu alata, si asta e valabil atât pentru sentimente cât si pentru senzatii. Aceasta face ca schimburile între parteneri sã nu fie niciodatã aceleasi, de unde si farmecul relatiei amoroase.

De exemplu, când simtiti cã partenera este foarte pornitã, nimic nu vã împiedicã sã treceti imediat la fapte si în modul del mai intens. Dacã reactia este puternic senzualã, actul poate începe practic fãrã preliminarii. Ceea ce este important, este ca lucrurile sã nu se petreacã nicioadatã exact la fel, mai ales atunci când relatia este stabilã si durabilã.

Ceea ce se poate prevedea si ceea ce este spontan
Datoritã constitutiei lui fizice, bãrbatul considerã cã el trebuie sã dirijeze actul sexual. În mod firesc si foarte devreme, îsi dã seama cã de el depinde desfãsurarea actului. Aceastã apreciere este în mare parte adevãratã. otusi, aceastã constiintã a faptului cã este oarecum responsabil îi poate determina pe unii bãrbati sã "programeze" cu atâta exactitate desfãsurarea actului încât orice interventie activã a femeii îi descumpãneste în asemenea mãsurã încât ei intrã într-un blocaj greu de depãsit.

Or, trebuie spus cã în zilele noastre, când fiecare fiintã, fie bãrbat, fie femeie, tinde sã-si dezvolte cei doi poli - activ si pasiv - ai personalitãtii, femeia este din ce 6in ce mai nesatisfãcutã de rolul pasiv care i se atribuie si tinde în mod spontan sã devinã tot mai activã în timpul relatiilor sexuale, ceea ce reflectã pozitia ei mai creatoare în plan social si cultural.

În ce-l priveste pe bãrbat, el îsi sporeste capacitatea de a visa si de a fi tandru, angajând un dialog cu propriul sãu inconstient (persona) si dezvoltând în acelasi timp potentialitãtile intuitive si globale ale lobului drept al creierului.

Este deci necesar ca bãrbatul sã fie atent la noua evolutie care îsi face loc astãzi în cadrul cuplului si - prin extensie - în plan social: faptul cã fiecare bãrbat si fiecare femeie cautã sã trãiascã si sã exprime din plin cei doi poli - masculin si feminin - ai personalitãtii sale. Un cuplu format din douã fiinte care tind în mod individual sã fie complete progreseazã spre o armonizare psihicã greu de conceput, cãci cei doi se resimt din ce 6in ce mai mult din lãuntrul lor si ca o unitate. De altfel, la ultimele generatii observãm o intensificare foarte netã si rapidã a intimitãtii cuplului.

0 comments:

Post a Comment