Ce sa faci cand ti-e frica sa faci dragoste

"A face dragoste aproape perfect" aparuta la editura Humanitas, ne arata "Ce sa faci cand ti-e frica de dragoste". Bebe Mihaiescu ne da exemple si exercitii care sa te ajute sa ai o viata sexuala cat mai placuta. Iata cateva dintre ele:

Intotdeauna, inainte de a face dragoste, daca realmente faci pe tine de frica, presupunand ca te-ai imprietenit cu ceea ce inseamna Yoga, faci cateva asane. Nu te speria! Yoga nu inseamna sa injuri ori sa savarsesti o infractiune. Pur si simplu iti pregatesti corpul si mintea pentru un moment sacru: a face dragoste. Cel mai bine este sa faci asanele care vizeaza centrii de energie (chakre) implicati in actul erotic. Si sa te concentrezi asupra lor la maximum. Nu te speria, n-ai sa mori! Dimpotriva, te vei simti... Dar, lasa, o sa vezi.
O sa-ti descriu cateva asane. Daca vrei sa stii mai mult, cauti. Carti, profesori. Toate te asteapta, numai sa indraznesti.

Padahastasana (postura cap-picioare)
Respiri de cateva ori linistit si te apleci lent, lasand mainile pur si simplu sa atarne degajat. Picioarele sunt drepte. Atitudinea generala, relaxata. Talpile sunt paralele.
Incerci sa aduci mainile cat mai jos cu putinta, fara a te tensiona. Degetele mainii sa atinga degetele picioarelor (daca se poate! - cu timpul, vei ajunge sa aduci degetele mainilor sub talpi).
Te concentrezi asupra picioarelor cu ochii inchisi si-ti imaginezi un flux de energie (energia telurica) urcand pana in punctul aflat exact la jumatatea distantei dintre anus si inceputul scrotului (muladhara chakra). Fluxul de energie urca de-a lungul coloanei si, prin maini, revine pe pamant. Fii cat mai relaxat cu putinta. Pastreaza picioarele drepte.
Cand apare senzatia de disconfort, ridica-te lent, foarte lent, si nu brusca nici o clipa coloana. Respira, ca si in timpul asanei, linistit, calm, de cateva ori.
Vei simti o senzatie extraordinar de placuta la nivelul picioarelor, o activare (dupa mai mult timp de executie) a centrului energetic (muladhara chakra) si, ceea ce te intereseaza si mai mult, energizarea si dinamizarea fapturii tale in intregime. Nu te uita la ceas, nu te grabi.

Ardha Chandrasana (postura semilunii)
Stai in picioare, cu greutatea repartizata pe ambele picioare. Respira linistit.
Ridica bratele. Foarte incet. Incet, incepe sa dai bratele pe spate si capul pe spate, cu palmele deschise, orientate in fata, in timp ce ochii sunt fixati pe varfurile degetelor.
Progresiv, inclina partea superioara a trunchiului in spate. Deruleaza incet coloana vertebrala, vertebra cu vertebra, catre spate, pornind de la cervicala cea mai proeminenta. Evita cat mai mult curbarea spatelui prin solicitarea regiunii lombare. Imagineaza-ti vertebrele, in aceasta miscare, ca un evantai care se deschide. Din ce in ce mai mult, din ce in ce mai placut, pana la limita suportabilitatii.
Iti vei imagina energia cosmica sub forma unui flux care coboara prin maini - si o vei percepe. Fluxul de energie ajunge in punctul situat imediat deasupra pubisului, swadhistana chakra. Punct asupra caruia te vei concentra, caci el este cel mai mult implicat in activitatea erotica. Revino incet. Acum potentialul tau erotic este amplificat, inhibitiile si spaimele inlaturate.

Bhujangasana (postura cobrei)
Intinde-te pe jos. Direct pe covor sau pe o paturica special pregatita pentru astfel de preocupari. Fata spre covor. Picioarele usor departate. Relaxate, la fel ca intregul corp. Palmele asezate simetric pe covor, cat mai aproape de umeri. Barbia lipita de covor. Cu sprijin in brate, arcuiesti gradat trunchiul inapoi. Gura inchisa. Capul nu sta bagat intre umeri, ci e dat cat mai mult pe spate. Bazinul ramane lipit de sol. Arcuirea se realizeaza foarte lent, ca in cazul tuturor asanelor. Daca esti rigid ca lemnul sau ai mari probleme cu coloana, procedeaza ca la asana dinainte, cu exceptia faptului ca intreaga greutate se va sprijini pe coate, asezate pe covor, tot in dreptul umerilor.
In timpul executiei te vei concentra asupra plexului cardiac (situat in zona centrala a trunchiului, la baza inimii), unde se afla anahata chakra, si asupra energiei cosmice care va patrunde orizontal in acest punct. Revenirea se face foarte lent. Vei simti o dinamizare extraordinara a intregului organism, buna dispozitie, entuziasm.

Supta Vajrasana
(postura diamantului, realizata culcat)
Te asezi in genunchi, cu sezutul pe sol. Nu-i nimic daca nu poti in acest fel de la bun inceput! Pune o pernuta sub fese, care cu timpul va fi din ce in ce mai subtire. Labele picioarelor pe langa coapse. Muschii coapselor relaxati.
Lasa-te pe spate incet, punand mai intai un cot, apoi celalalt. Trebuie sa ajungi cu spatele lipit de sol. La fel si cu zona lombara. Mainile in prelungirea trunchiului, cu palmele in sus.
Te concentrezi asupra plexului solar (situat in zona centrala a abdomenului, deasupra ombilicului), unde se afla manipura chakra, si-ti imaginezi energia cosmica patrunzand prin acest centru si energizandu-te puternic. Postura actioneaza asupra picioarelor, dar este una dintre cele mai indicate pentru amplificarea virilitatii. Mai mult nu-ti spun. Vei vedea de ce vei fi in stare dupa ce va face parte din programul tau cotidian.
Normal, revenirea se face lent.

Shalabasana (postura lacustei)
O asana nemaipomenita pentru ceea ce-ti doresti. Si nu numai tu. Poate si ea. Te intinzi cu fata in jos. Picioarele drepte. Bratele intinse, lipite de sol, cu pumnii stransi, se aseaza sub coapse.
Cu barbia <> in covor, ridici picioarele la acelasi nivel, compresand ceafa si sprijinindu-te in maini. Contracta puternic musculatura lombara. Nu indoi nici o secunda genunchii. Pastreaza umerii si barbia in contact cu solul.
Te concentrezi asupra energiei cosmice care patrunde prin picioare, focalizandu-se in zona radacinii organelor genitale (swadhistana chakra) si energizand puternic acest centru de forta.
Revenirea se face lent. Vei fi plin de forta si jucaus. Parol!

0 comments:

Post a Comment